فيروزه نيشابور  يک شاخص جهاني است

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي وگردشگري خراسان رضوي، مرضيه خواجه يزدي در نخستين همايش تخصصي سنگهاي قيمتي و نيمه قيمتي کشور در مشهد با روش گوهر شناسي را بهترين تکنيک براي تشخيص فيروزه اصل دانست وافزود : سختي وچگالي ، جلاي فيزيکي مخصوص کاني وکميابي سه اصل در به حساب آوردن کاني و يا سنگ قيمتي است .

خواجه يزدي پلاستيک ، هاوليت، ملاکيت وآزوريت را مهمترين عامل هاي جايگزين فيروزه اصل معرفي کرد وافزود: تشخيص کريز و کولا از فيروزه اصل کار دشواري بوده و بايد براي تشخيص اصلي بودن سنگ فيروزه دقت بسيار و آزمايش هاي تخصصي انجام شود .

اين مدرس و کارشناس سنگهاي قيمتي عمده ترين کشورهاي خريدار فيروزه را هند، چين و تبت معرفي کرد و افزود: فيروزه نيشابور از نوع فيروزه هاي همراه با سنگهاي آذرين غني از مس است که بهسازي باتوجه به پايدارسازي آن از طريق شيوه بکارگيري رزين هاي امکان پذير مي‌شود .

خواجه يزدي ياد آور شد: ضربه و تغيير رنگ مهمترين دشمنان فيروزه تلقي مي شوند و بايد دانست اصل سنگ نسبت به مواد شيميايي و شوينده بسيار حساس است.

وي در پايان با اشاره به اينکه علاوه بر نيشابور در دامغان و کرمان نيز فيروزه يافت مي شود افزود: امروز جنوب غربي آمريکا با 30 معدن فعال به عنوان عمده ترين توليد کننده فيروزه دنيا معرفي شده است و اين در حالي است که مرغوب ترين فيروزه جهان در نيشابور قراردارد ./106

انتهای پیام/

کد خبر 138802126